HTML

Legjobb Filmek

Ez nem kritika, csak egy nézőpont.

Friss topikok

246. Brasil (1985)

2010.05.26. 15:53 :: Fodormenta

Hát igen, eez a film nem egyszerű. Terry Gilliam az iró és rendező, ez mindent elmond, de aki esetleg nem ismeri annyit mondok hogy ő rendezte többek között a  12 majmot és elég sok monty python -ban is tevékenykedett.

A film egy fiktív eszméletlen bürökratikus társadalomban játszódik a nem túl távoli jövőben. Főhősünk egy hivatalnok aki egy gépelési hiba miatt az állam ellensége lesz. Nekem a film nem igazán tetszett, kicsit olyan befordítós, de aki szereti az ilyesmit annak nagyon be fog jönni.

IMDB8.0/10   75,029 szavazat

saját: 6/10

trailer

Szólj hozzá!

247. A Truman Show (1998)

2010.04.09. 12:03 :: Fodormenta

Ez egy nagyon érdekes film. Jim Carry az egyik kedvencem főleg a vicces gumiarca miatt, de ez az a film amivel kitört a vígjátékok világából és drámai figurát alakít és szerintem nagyon jól is csinálja. Oly annyira hogy 1999-ben Golden Globe díjat nyert drámai férfi főszereplő kategóriában, mellette Ed Harris mellékszereplőként nyerte meg ugyanezt a díjat, szóval akinek számítanak a dijjak az is ki van elégítve. Személy szerint én ezt a filmet előrébb tenném de igazából annak is örülni lehet hogy egyáltalán a listán van a több ezer film között.
Valószínűleg sokan látták ez a filmet, de egy kis leírás azért mindig kell. Szóval a történet Truman Burbank -ről szól aki egy kitalált világban él (egy valóság show-ban) de erről csak ő nem tud. Baba korában örökbe fogadta egy TV stúdió és épített neki egy várost ahol élhet. Körülötte minden mű és megjátszott, mindenki színész és a TV ezt élőben közvetíti már 30 éve, de Thuman lassan kezd rájönni hogy valami nem stimmel. Nagyjából innen indul a film és kezd bonyolódni.
A valós világba egy ilyen szituáció elképzelhetetlen, vagyis én nem hinném hogy lehetséges. Persze tuti vannak olyan állatok akik simán élveznék az ilyet nem gondolva arra hogy mi van mindezek mögött. Így is elég a sok szar reality még kibeszélő műsor.
A fura az, hogy ez előtt a film előtt nem nagyon volt valóság show, az összes ilyen műsor (Big Brother, Amazing Race, Survivor) 2000 és 2001-ben indult. Érdekes, nem? 

Imdb: 8.0/10   145,082 szavazat

saját: 9/10

Trailer 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi amerikai movie dráma imdb top 250

248. Arzén és levendula (1944)

2010.04.09. 10:45 :: Fodormenta

Ettől nagyon féltem, mivel eddig nem nagyon láttam ilyen régi filmet. Igazi régi amerikai film mai szemmel nagyon furcsa minden, de ennek ellenére szerencsére nagyon pozitív csalódás volt :). Iszonyatosan vicces, kicsit színházi darab benyomását kelti, mivel az egész film egy házban zajlik, de ez semmit nem vesz el az értékéből.
A történet egy frissen házasodott férfiről szól akinek minden rokon egy kicsit defektes és ettől a film végér ő is kezd becsavarodni. Nem akarok elárulni semmit mert azzal lelőném a poént szóval mindeknek meg kell nézni. Tényleg nagyon nagyon vicces!!! (beszarsz - behugyozol kategória)
Lesz még egy pát hasonló a listán, kíváncsi vagyok azokra is.

 

Imdb: 8.1/10   28,447 szavazat

saját: 9/10

 

 


 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi amerikai régi movie vígjáték imdb top 250

249. Szigorúan Piszkos ügyek (2002)

2010.04.08. 17:38 :: Fodormenta

Ha valaki nem látta a Tégla című filmet akkor ne is nézze meg mert erről a filmről van koppintva. Nem vicc, de az amcsi változat sem rossz, sőt a listán is szerepel majd az 50.dik hely körül. A kínai verzió szerintem hatásosabb a hangulat miatt, bár mint mozi film be kell hogy valljam a remake viszi el a pálmát.
A film a maffiába és a rendőrségbe beépült két tégla különös párharcáról szól, és nem tudják egymásról hogy ki kicsoda. Versenyfutás folyik a jó és a rossz között hogy megtalálják saját besúgójukat, és ez elég izgalmasra és fordulatosra sikerült.
A szigorúan piszkos ügyeknek van 2. és 3. része is de ezeket még nem néztem meg (nincsenek a listán), de valószínűleg azok sem lehetnek sokkal rosszabbak. Ha valaki szereti a pörgős maffiás krimit annak nagyon fog tetszeni de igazából bárkinek melegen ajánlom. Jó film.

 

Imdb: 8.1/10   33,576 votes

saját: 7.5/10

Trailer

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi krimi maffia movie imdb top 250

Nagy kimaradás

2010.04.08. 17:05 :: Fodormenta

Sajnos az utóbbi időben nem volt időm írni, aminek elég sok oka volt. Például hazaköltöztek tesómék Japánból 4 év után, elköltözött a munkahelyem egy ultramodern irodaházba és nem utolsó sorban vőlegény lettem :).
Szóval nem unatkoztam, de most végre van időm a blogra is. Az elmúlt 2 hónapban 4 filmet is megnéztünk a párommal tehát egyre többet fogok írni remélhetőleg. A statisztikák alapján eddig nem sokan olvasták az első bejegyzésemet (összesen kb 15-en), persze ez érthető is.
Mint az elején jeleztem én tartom magam a 2 hónappal ezelőtti IMDB listához, annak ellenére hogy azóta már változott a lista. A következő film a Szigorúan piszkos ügyek de erről bővebben írok.
 

Szólj hozzá!

Címkék: komment

250. A vándorló palota (2004)

2010.02.16. 15:12 :: Fodormenta

Megvolt az első film ami egy anime, mint ahogy említettem az első bejegyzésben. Először is elég hosszú volt, legalább 2 órás, bár ez csak akkor lett volna baj ha rossza film, de én nem ezt tapasztaltam, Nagyon is tetszett, nem olyan mint egy amerikai rajzfilm az biztos. Teljesen egyedi a látvány és a hangulat. A történet egy varázslókkal és banyákkal teli furcsa meghatározhatatlan gözgép-vilgban játszódik. A középpontban Sophie áll, egy fiatal lány, akit egy boszorka…, és még ott van Howl a fiatal varázsló, Calcifer a tűzdémon és persze a palota ami vándorol. Marha jó az egész, ahogy ki van találva, nagyon eredeti, de gondom a legtöbb anime ilyen lehet. Kedves, drámai, kalandos és vicces. Aki még nem látta mindenképpen nézze meg. A páromnak is nagyon tetszett.

Imdb: 10/8,1  (40,581 szavazat )

Saját: 10/8

 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi japán rajzfilm anime movie imdb top 250

Hogyan kezdjem

2010.02.15. 17:05 :: Fodormenta

Az első terv : megnézni az IMDB top 250 filmjét.  http://www.imdb.com/chart/top
Aki szereti a filmeket az ismeri az Intrenet legnagyobb filmes adatbázisát ahol több milló felhasználó álltal értékelt sok millió film, sotozat és színész adatait lehet megnézni (még a Barátök közt is ott van). Ez egy elés sovány leírás, de a lényeg az benne van. Szóval ezt a 2010.02.15.-én ételben lévő listát fogom megnézni a párommal. Persze van olyan amit már láttam, meg olyan is amit nem nagyon akarok megnézni (befordítós depi drámák), de megpróbálom mindet megnézni és írni róluk egy pár sort. Érdekes lesz.

Az első film A vándorló palota (Hauru no ugoku shiro), egy japán anime lesz - ebből látszik hogy a végéről kezdem - ami biztos jó lehet. Nem vagyok anime junkei, de azt jól tudom hogy egyediek, furcsák és nagyon érdekesek a japán dolgok.

Magamról - ha valakit érdekel - 27 év körülüli átlag alatti dunára néző férfi vagyok, és nem túl jó író, de majd belenövök.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi movie imdb top 250