HTML

Legjobb Filmek

Ez nem kritika, csak egy nézőpont.

Friss topikok

247. A Truman Show (1998)

2010.04.09. 12:03 :: Fodormenta

Ez egy nagyon érdekes film. Jim Carry az egyik kedvencem főleg a vicces gumiarca miatt, de ez az a film amivel kitört a vígjátékok világából és drámai figurát alakít és szerintem nagyon jól is csinálja. Oly annyira hogy 1999-ben Golden Globe díjat nyert drámai férfi főszereplő kategóriában, mellette Ed Harris mellékszereplőként nyerte meg ugyanezt a díjat, szóval akinek számítanak a dijjak az is ki van elégítve. Személy szerint én ezt a filmet előrébb tenném de igazából annak is örülni lehet hogy egyáltalán a listán van a több ezer film között.
Valószínűleg sokan látták ez a filmet, de egy kis leírás azért mindig kell. Szóval a történet Truman Burbank -ről szól aki egy kitalált világban él (egy valóság show-ban) de erről csak ő nem tud. Baba korában örökbe fogadta egy TV stúdió és épített neki egy várost ahol élhet. Körülötte minden mű és megjátszott, mindenki színész és a TV ezt élőben közvetíti már 30 éve, de Thuman lassan kezd rájönni hogy valami nem stimmel. Nagyjából innen indul a film és kezd bonyolódni.
A valós világba egy ilyen szituáció elképzelhetetlen, vagyis én nem hinném hogy lehetséges. Persze tuti vannak olyan állatok akik simán élveznék az ilyet nem gondolva arra hogy mi van mindezek mögött. Így is elég a sok szar reality még kibeszélő műsor.
A fura az, hogy ez előtt a film előtt nem nagyon volt valóság show, az összes ilyen műsor (Big Brother, Amazing Race, Survivor) 2000 és 2001-ben indult. Érdekes, nem? 

Imdb: 8.0/10   145,082 szavazat

saját: 9/10

Trailer



 

Szólj hozzá!

Címkék: film mozi amerikai movie dráma imdb top 250

A bejegyzés trackback címe:

https://legjobbfilmek.blog.hu/api/trackback/id/tr181906956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása